Eindbeeld

Nu de renovatie van de begane grond voltooid is zijn verschillende historische periodes goed herkenbaar. De afwerking van de karakteristieke historische stijlkenmerken is van buitengewoon niveau.

In de vertrekken zijn bijvoorbeeld historische tegels: Delfts blauw en originele witjes. Er zijn vier schouwen, allen werkbaar, waarvan twee met open haard, een met keukenfornuis en een met Victoriaanse kolenhaard. De oudste schouw is uit de zestiende eeuw, de anderen dateren uit het begin en midden van de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw.

Daarnaast zijn er verschillende bewonderingswaardige elementen zoals een natuurstenen kozijn, zestiende eeuws glas-in-lood, hardstenen spoelbakjes, historisch hang- en sluitwerk, zijden wandbespanningen en origniele hardstenen vloeren. Het gebouw wordt uitgerust met een fraai ogend hedendaags verlichtingssysteem dat enerzijds is afgestemd op de authentieke architectuur en anderzijds op het vereiste verlichtingsniveau voor de verschillende functies van het gebouw.

De plannen voor de eerste, tweede en derde verdieping zijn gewijzigd te opzicht van eerdere plannen. Hier worden appartementen gerealiseerd. In de plannen voor de renovatie was met deze functiewijziging al rekening gehouden. Installaties en leidingschachten om dit te kunnen realiseren zijn op de begane grond al opgenomen.

>> Lees hier de beschrijving van de begane grond