Bijeenkomst KunstnijverheidsKring

Zaterdag 21 september 2013 om 14.00 uur in Huis de Witte Roos te Oude Delft 73, Delft.

Kralenwerk uit Indonesië (Borneo)
Uitleg en demonstratie : Esmeralda Zee-Hilal

Op onze nieuwe locatie: 'de Witte Roos', Oude Delft 73 in Delft vindt zaterdagmiddag 21 september van 14.00 tot 15.30 u. een voordracht bij de KunstnijverheidsKring plaats over toepassing van kralen als uiting van de materiële cultuur in Borneo (Kalimantan) en Sulawesi . Esmeralda zal beginnen met de oorsprongslegende van de kralen uit Borneo. Daarna gaat ze dieper in op de betekenissen van de motieven van de door haar meegebrachte kostuums, draagmanden en hoeden. Tot slot zal zij het 7 kg. zware bruidskostuum van de Toraja's op een vrijwilligster draperen.

Esmeralda Zee-Hilal heeft zich al meer dan 20 jaar actief bezig gehouden met het verspreiden van de Indonesische cultuuruitingen, o.a. het Indonesische wayang (poppenspel) en daarbij behorende poppen uit Java en Bali.  In mei 2011 heeft zij voor ons eerder al een top voorstelling verzorgd.

Het prachtige pand (rijksmonument) 'de Witte Roos' is de afgelopen 10 jaar duurzaam gerenoveerd, waarbij diverse energiebesparende maatregelen zijn getroffen; zie www.witteroos.nl

Voor de eerste  30 deelnemers aan deze bijeenkomst is er naast deze bijzondere voordracht nog een aantrekkelijke reden om op 21 september aanwezig te zijn: er is een aantal toegangskaarten beschikbaar voor de Oude Kunst- en Antiekbeurs die in het Prinsenhof (Sint Agathaplein 1 Delft) van 19 t/m 22 september wordt gehouden en die zaterdag tot 18 uur is geopend. Alle tijd dus om na de voordracht van Esmeralda Zee de dag in het Prinsenhof af te sluiten met een bezoek aan o.a. Galerie Semar (Indonesische kunst), die de toegangskaarten ter beschikking heeft gesteld.    

Om enig inzicht te krijgen in het aantal deelnemers wordt u verzocht uw komst voor deze  bijeenkomst te melden bij de coördinator Kunstnijverheidskring: Als bijdrage in de kosten wordt € 2,50 pp. gevraagd

Hans van Haeren tel. 015-2146791 e-mail:  haerenh@xs4all.nl

Reageer