Delft wordt groen - Challenge 4 Change - duurzaam leven in Delft

Challenge 1: Delft KOOKT groen

Delft KOOKT groen!26 mei tot 31 mei 2015

In de eerste challenge Delft kookt groen gaat het om het volgende:

Kook deze week minstens 3 keer vegetarisch en deel je recept online

Deze challenge doe je zo:

  1. Kook 3 keer (of meer) vegetarisch deze week.
  2. Maak een foto van je maaltijd en deel je recept op de Facebookpagina (Geen Facebook? Zie punt 4!)
  3. Belangrijk: gebruik het 'delen' knopje (dat zit er toch niet voor niks!) en deel jouw bericht vervolgens ook op je eigen tijdlijn.
  4. Geen Facebook? Geen punt! Mail je recept en foto naar challenge@witteroos.nl en beschrijf hoe jij de Challenge deelde met je vrienden. Wij zetten het dan voor jou op onze Facebookpagina.
  5. Laat weten of dit voor de eerste keer was of dat je al (veel) ervaring hebt met vegetarisch of biologisch koken. Dus als je altijd al vegetarisch of biologisch kookt, kun je gewoon meedoen.
  6. De meest opmerkelijke foto's, recepten en acties anderen mee te laten doen aan deze Challenge, worden op de website geplaatst en dingen mee naar de prijs!
  7. Uit de inzendingen wordt een winnaar gekozen door een jury.
  8. De winnaar krijgt een mooie prijs (maken we nog bekend!)
  9. Over de uitslag mag je zoveel corresponderen als je wil. Zolang het maar helpt om mensen bewust te maken van een duurzame leefstijl ;-)

Win Win Win!

Natuurlijk is groener leven een win-win situatie. Maar je kan ook gewoon wat winnen met deze Challenge:

100 euro aan gratis boodschappen bij Estafette, biologische winkel in Delft.

Niet te versmaden! Gratis shoppen in een winkel vol vegetarische lekkernijen! 

Vragen die je misschien hebt

Maar ik eet al vegetarisch?

Geeft niks. Laat zien hoe jij vegetarisch eet en inspireer anderen met jouw favoriete recepten.

Maar kan helemaal niet goed koken?

Wees creatief: deel bijvoorbeeld een selfie waarbij je je 'hamburger loving friend' hebt verleid om samen met jou een broodje Falafel te proberen. Dat scoort ook in hoge mate!

TIPS TIPS TIPS

In de aanloop van naar de start van de Challenge verzamelen we tips voor je op de tips pagina van Challenge 1. En tijdens de Challenge voegen we de leukste tips van deelnemers toe!

Onze sponsor

De prijs van deze challenge wordt (heel toepasselijk) gesponsord door:

Biologische winkel in Delft.

Biologische winkel in Delft.

Waarom is groener eten belangrijk?

Uit dagblad Trouw:

Als alle Nederlanders de helft van de week vlees laten staan en de overige dagen alleen duurzaam geproduceerd vlees eten, neemt de milieubelasting door vleesproductie met tweederde af. De CO2-uitstoot gekoppeld aan vleesproductie zou halveren. Vertaald naar autogebruik, dat in Nederland een in cijfers vergelijkbare invloed heeft op het milieu, betekent het dat de helft van de auto's van de weg gaat.

Holy guacamole! En dat alleen maar door je vleesconsumptie te halveren. Waarom is daar eigenlijk een challenge voor nodig?

Waarom is het moeilijk?

Veel mensen vinden vlees lekker en we zijn gewend om het te eten. Hamburger, BBQ, Spaghetti Bolognese, het zijn populaire gerechten die veel mensen niet graag opgeven. En als je al twijfelt, dan is er net weer die ene aanbieding die je over de streep trekt. Dat maakt het lastig om alternatieven te ontdekken.

Het nut van de Challenge

Eten zonder vlees kan super lekker zijn, je moet alleen even doorkrijgen hoe. Met de Challenge dagen we je uit om dat te proberen! En om anderen te inspireren. Dus kook niet alleen voor jezelf, maar nodig wat mensen uit. Maak een mooie foto en deel jouw invulling van de Challenge met je vrienden en andere deelnemers van de Challenge 4 Change. Juist door je ervaring te delen motiveer je jezelf en anderen en vergroot je het positieve effect.

Oh, ja: vlees is gemiddeld duur dus als je het een beetje slim aanpakt, bespaar je nog wat geld ook!