Bijeenkomsten over historische ambachten in en om het huis

Stichting “de Witte Roos” organiseert samen met de historische vereniging “Delfia Batavorum” een aantal bijeenkomsten waarbij bijzonder aspecten worden belicht bij het restaureren / renoveren van een oud pand. Het betreft niet alleen woningen van monumentaal belang, maar ook woningen die deze status niet hebben, maar wel waardevolle elementen bezitten, die behouden moeten worden.

Leer hoe je een ambachtelijke renovatie aanpakt

Liefhebbers, bewoners en eigenaren van een dergelijk huis lopen tegen een aantal werkzaamheden aan dat zal moeten worden uitgevoerd. Deels kan men dat zelf, maar vaak zal men voor grotere onderdelen / klussen vakmensen moeten inhuren, of minstens bij hen te rade gaan hoe de klus aan te pakken.

Door het bijwonen van een aantal interactieve bijeenkomsten kan men zich verdiepen in de onderwerpen schilderwerk, wandafwerking, schouwen en haarden, pleisterwerk en verlichting.

5 workshops over renoveren van een oud huis

In elke interactieve bijeenkomst zal een gerenommeerd ambachtsman /-vrouw de in en outs van zijn of haar vak in de breedte belichten en over de juiste toepassing van materialen en gereedschappen vertellen. Voorafgaande de bijeenkomsten kunnen deelnemers hun vragen en probleem waartegen zij aanlopen per e-mail inbrengen. Bij voldoende belangstelling kan een excursie georganiseerd worden die refereert aan het onderwerp.

De bijeenkomsten worden gehouden in “de Witte Roos”, Oude Delft 73.

De bijeenkomsten vallen op dinsdagavond 27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april en 26 mei 2015.

De kosten per bijeenkomst bedragen € 10,- . 

U kunt zich hier aanmelden

Meld je snel aan!

De eerste bijeenkomst is al 27 januari. Dus meld je snel aan! Leer van echte ambachtsmannen voor slechts 10,- per avond.